Interview Messoudi: "Ik laat de ploeg beter voetballen"

Steurbaut Kersten
| 10 reacties
Messoudi: "Ik laat de ploeg beter voetballen"
Foto: © SC

Kortrijk schuift zondagavond mee op de dansvloer van de play-offs 1. Samen met de opmars van de West-Vlamingen gingen ook de prestaties van Mohamed Messoudi in stijgende lijn. “België heeft mij terug leren kennen.”

De carrière van Mohamed Messoudi maakt rare sprongen. De Belgische Marokkaan ruilde vier seizoenen geleden Germinal Beerschot voor het Nederlandse Willem II om een stap hogerop te zetten. Ondanks een sterk tweede seizoen bij de Tilburgers kreeg de Antwerpenaar in eigen land weinig weerklank. 

Gebrek aan aandacht

“Ik begreep het niet”, blikt Messoudi terug. “Ik speelde goede wedstrijden, maar ik leek wel volledig vergeten in België. Ik had in mijn tweede seizoen nochtans het op één na meeste assists.” De teller eindigde op drie doelpunten en acht assists.

In zijn derde seizoen in Nederlandse loondienst zakte Messoudi wat weg en zat hij meer op de invallersbank dan hem lief was. Een terugkeer naar België drong zich op. Om te tonen dat de voetballer in hem nog levendig was. Germinal Beerschot kwam even in beeld, maar het werd uiteindelijk KV Kortrijk. “Dit is voor mij geen stap voorwaarts”, klonk het toen nog.

“Het is een beetje anders uitgedraaid”, lacht Messoudi nu. “Maar ik was er zeker van dat we ook geen degradatiekandidaat waren zoals we hier en daar werden afgeschilderd. We hebben nu een unieke kans om Europees voetbal af te dwingen. Het zou een onverhoopt succes zijn, maar het zit bij iedereen toch in het achterhoofd.”

Sterke passing

“We moeten er direct staan. Als we zondag winnen, springen we over Gent. In de competitie hebben we 4 op 6 tegen hen gehaald. Het is dus mogelijk. Hopelijk zijn we dan vertrokken. Daarna krijgen we een verplaatsing naar Club Brugge en twee thuiswedstrijden tegen Sint-Truiden en Zulte Waregem. Dan zal blijken of we voor Europees voetbal gaan of niet.”

“Ik heb laten zien dat ik belangrijk ben voor de ploeg”, analyseert Messoudi zijn eigen prestaties. Hij maakte twee doelpunten en gaf twee keer de beslissende pass. “Maar ik ben wel iemand die de ploeg beter laat voetballen. Dat zie je aan mijn statistieken. Ik behoor tot de vijf beste spelers met de meeste geslaagde passes. In Nederland ben ik veel beter en volwassener geworden.”

Morgen: Messoudi over zijn toekomst, AA Gent en Germinal Beerschot

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties