Ook tweede ingreep Berrier goed verlopen

Manuel Gonzalez
| 2 reacties
Ook tweede ingreep Berrier goed verlopen
Foto: © SC

Ook de tweede ingreep aan de knie van Franck Berrier is zoals verwacht goed verlopen.

Nadat middenvelder Franck Berrier vorige week reeds een kijkoperatie onderging aan zijn geteisterde knie, voerde dokter Lagast in het ziekenhuis van Deinze vandaag een heelkundige ingreep uit om het kruisbandletsel te herstellen.

Ook deze keer was clubdokter Dalewijn aanwezig tijdens de operatie. "De ingreep is vlot verlopen en duurde ongeveer anderhalf uur. Dokter Lagast paste twee technieken toe. Aan de binnenkant van de knie gebruikte hij twee pezen van Franck zelf om een nieuwe kruisband te maken - in feite een reconstructie van zijn oude kruisband - en te fixeren op het bot. Daarnaast gebruikte hij een tweede techniek om de buitenkant van de knie te verstevigen en de stabiliteit te optimaliseren."

"De ingreep gebeurde onder een epidurale verdoving, zodat Franck de operatie kon meevolgen en we constant konden spreken. Hij blijft nu 1 of 2 nachten in het ziekenhuis en vanaf maandag wordt er begonnen met kinébehandelingen. Het herstel van een voorste kruisbandletsel duurt 4 à 6 maanden. De volledige begeleiding tijdens de revalidatie zal gebeuren door het uitgebreide medische team van de club. We zullen het normale revalidatieschema respecteren; het heeft geen zin om het warm water opnieuw uit te vinden."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties