Het is weer hommeles tussen Gent en zijn fans

Steurbaut Kersten
| 15 reacties
Het is weer hommeles tussen Gent en zijn fans
Foto: © SC

De situatie in Gent is terug volledig verzuurd. Deze keer liggen niet de prestaties maar de ticketverdeling voor de bekerfinale aan de basis van de onderlinge twist bij de Buffalo’s.

AA Gent wil bij de verkoop in drie fasen werken, waarbij abonnementshouders van de competitie en de play-offs absolute voorrang krijgen. Een regeling die de Gentse supportersfederatie niet pikt.

“Wij worden hierin niet erkend”, spreekt ze harde taal. “Deze regeling maakt het onmogelijk om vooraf bussen te charteren. Wij kunnen niet met zekerheid voorspellen hoeveel personen men zal kunnen meenemen.”

“Veel mensen en hun gezinnen bevinden bovendien in verschillende categorieën en hebben door de gescheiden verkoop geen enkele zekerheid dat zij in het stadion bij elkaar kunnen zitten. Wat een feest moet worden, lijkt langzamerhand op een nachtmerrie.” 

De Gentse supportersfederatie vraagt het bestuur om terug te komen op zijn beslissing en stelt voor om de supportersclubs 5.000 tickets ter beschikking te stellen. “De huidige regeling is een absoluut gebrek aan respect. Een meerderheid van supportersclubs is vastbesloten om over te gaan tot harde acties als er geen positief antwoord komt.” (AN)

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties