Maes: "Zwarte beest getemd"

Steurbaut Kersten
| 8 reacties
Maes: "Zwarte beest getemd"
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

"We hebben het zwarte beest getemd", grijnst KV Mechelen-trainer Peter Maes. Geel-rood won voor het eerst sinds zijn terugkeer naar eerste een competitiewedstrijd van Cercle Brugge.

Collega-trainer Glen De Boeck foeterde dat er twee doelpunten van Cercle Brugge onterecht werden afgekeurd. “Bij de eerste goal werd er enorm geduwd in de muur”, repliceert Maes. “Bovendien ging er totaal geen fout aan de vrije trap vooraf.”

“Over de tweede goal kan je nog discussiëren. In de eerste fase staat Iachtchouk geen buitenspel, maar de bal wordt volgens mij nog aangeraakt door een Cercle-speler voor hij kan scoren. Discutabel.”

Niets moet

KV Mechelen staat na een 9 op 9 in een uitstekende positie om de groepswinst in groep A van play-off 2 te pakken. “Er moet niets”, houdt Maes de druk af. 

“We hebben nu gewoon onze taak gedaan in onze twee thuiswedstrijden. Er wachten nu twee moeilijke verplaastingen, maar als we 1 op 6 pakken, dan kunnen we onze poule winnen. Ik heb nog nooit zo'n goede start gemaakt in een poulefase. We willen naar die finale.” (AN)

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 2

Nieuwste reacties