Duchatelet: "Finale tegen Racing Genk"

Steurbaut Kersten
| 9 reacties
Duchatelet: "Finale tegen Racing Genk"
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Het droomseizoen van Sint-Truiden kent geen einde. De promovendus mocht al proeven van de leiderspositie en is na zes wedstrijden in de play-offs nog altijd ongeslagen. Bovendien maakt STVV nog een reële kans op Europees voetbal.

De Truienaars staan voorlopig gedeeld derde met AA Gent en op twee punten van de tweede plaats van Club Brugge. Beide ploegen komen zondag nog in actie. AA Gent ontvangt Zulte Waregem, Club Brugge hoopt het titelfeest van leider Anderlecht uit te stellen.

“Dit is schitterend”, glundert voorzitter Roland Duchatelet. “Ongeslagen in play-off 1. Alleen Anderlecht kan dat nog zeggen. We hebben vandaag een grote stap richting de vierde plaats gezet. Kortrijk staat nu zeven punten achter met vier wedstrijden, ik zie ons die plaats niet meer verliezen.”

Europa

Dan staat STVV een stapje dichter bij Europa. “Ik hoop dan op een finale tegen Racing Genk, ook al kunnen we er heel moeilijk van winnen. Wie de finale haalt maakt 50 procent kans op Europa. We zijn er dus heel dichtbij. Nu schat ik onze Europese kansen op 30 tot 40 procent.”

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties