Lyon moet scheve situatie rechtzetten

Kristof Blomme
| 4 reacties
Lyon moet scheve situatie rechtzetten
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Olympique Lyon kan de finale bereiken van de Champions League. Het moet vanavond wel een 1-0 achterstand goedmaken tegen Bayern München.

In de heenwedstrijd tussen Bayern München en Olympique Lyon was het duidelijk, thuisploeg Bayern was de betere ploeg. Lyon kwam, zelfs toen het even met een man meer op het veld stond, maar weinig in het stuk voor. De Duitsers pakten dan ook verdiend de overwinning, met dank aan uitblinker Arjen Robben.

Na de wedstrijd nam spits Lisandro Lopez de verdedigende tactiek van zijn coach op de korrel. De Argentijnse doelpuntenmachine hoopte op een meer positieve attitude van zijn ploeg in de terugwedstrijd. Dat moet dan wel gebeuren zonder strateeg Jeremy Toulalan. Die pakte in de heenwedstrijd een domme rode kaart en moet op de strafbank toezien. Verdediger Mathieu Bodmer is out met een blessure, terwijl ook Cris lichamelijke problemen heeft.

Bayern München moet het stellen zonder sterspeler Franck Ribéry. Die ging in de voorbije match vol door op de enkel van Lopez en is eveneens geschorst, net als Pranjic. Verdedigende middenvelder Tymoschuk sukkelt dan weer met buikgriep. Ook hij maakt de verplaatsing naar Frankrijk niet. Verder zijn een aantal spelers nog twijfelachtig bij de Duitsers. Zowel Van Buyten als Demichelis, samen het hart van de verdediging, raken mogelijk niet speelklaar, net als aanvaller Miroslav Klose en Contento. Alle druk bij Bayern rust op de in bloedvorm verkerende Robben. (AN)

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Champions League

Nieuwste reacties