Zwak Engeland klopt Japan

Manuel Gonzalez
| 2 reacties

Engeland heeft zijn laatste wedstrijd voor het naar Zuid-Afrika vliegt moeizaam met 2-1 gewonnen van Japan.

De Japanners kwamen al in de 7de minuut op voorsprong via een doelpunt van Tulio. Frank Lampard miste zelfs een strafschop, maar een eigen doelpunt van Tulio na een hoekschop van Joe Cole zorgde toch voor de gelijkmaker.

Engeland ging uiteindelijk nog onverdiend met de zege lopen na een tweede eigen doelpunt van de Aziaten: Yuji Nakazawa werkte een voorzet van Ashley Cole ongelukkig in doel.

Japan kende door de wedstrijd heen verschillende goede mogelijkheden, maar het kwam maar één keer tot scoren. Engeland gebruikte 17 spelers in deze vriendschappelijke pot. Doelman David James van Portsmouth startte en werd in de tweede helft vervangen door Joe Hart van Birmingham City.

In een andere oefeninterland verloor WK-ganger Zuid-Korea toch wel verrassend met 0-1 van Wit-Rusland.