Gent verdient zeker 59.000 euro aan het WK

De Nijs Michael
| 14 reacties
Gent verdient zeker 59.000 euro aan het WK
Foto: © SC

De Rode Duivels zijn momenteel niet aanwezig op het WK in Zuid-Afrika, maar toch zijn er enkele Belgische clubs die de kassa horen rinkelen. Vooral AA Gent verdient dagelijks een aardige stuiver.

Gent heeft met Marko Suler en Zlatan Ljubijankic twee spelers in de Sloveense selectie. Clubs die spelers moeten afstaan voor het WK ontvangen 1.060 euro per dag per speler. Deze premie krijgen de clubs van vijftien dagen voor de start van het tornooi, tot de dag erna. Dat wil dus zeggen dat de Buffalo's nu al zeker zijn van 59.360 euro extra inkomsten.

Ook bij Lokeren en Anderlecht horen ze de kassa rinkelen. De clubs worden op het WK vertegenwoordigd door respectievelijk Barry Boubacar Copa (Ivoorkust) en Victor Bernardez (Honduras). Beide clubs ontvangen daarvoor 31.800 euro, terwijl Racing Genk 29.680 euro krijgt voor de Zuid-Afrikaan Anele.

Tot slot mogen ook Club Brugge en Standard nog enkele duizenden euro's ontvangen. Antolin Alcaraz brengt Club 30.740 euro op, terwijl Standard 29.680 euro ontvangt voor Milan Jovanovic.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties