Dodelijk efficiënt Argentinië voorbij Mexico naar kwartfinales

Bram Coenen
| 40 reacties
Dodelijk efficiënt Argentinië voorbij Mexico naar kwartfinales
Foto: © SC

Argentinië heeft zich vanavond na een 3-1 zege tegen Mexico geplaatst voor de kwartfinales. Mexico ging het best van start, maar een dodelijk efficiënt Argentinië ging mede door een buitenspeldoelpunt met de zege aan de haal.

Argentinië moest het zonder Walter Samuel centraal achterin stellen. Nicolas Burdisso kwam de sterkhouder vervangen. Verder was er geen basisplaats voor Juan Sebastian Veron. Bij Mexico kreeg toptalent Javier Hernandez eindelijk een basisplaats van bondscoach Javier Aguirre. Verder waren er geen verrassingen in de basiself.

Mexico begon gretig en kreeg na 9 minuten al een uitstekende kans om de score te openen. Carlos Salcido knalde echter op de lat en in de rebound schoot Adolfo Bautista maar net voorlangs. Argentinië toonde weinig inspiratie, maar kwam net voor het halfuur uit het niets toch op voorsprong. Lionel Messi stuurde Carlos Tévez diep. Die knalde eerst nog op de Oscar Perez, maar in de rebound legde Messi opnieuw af op Tévez die kon binnenkoppen vanuit duidelijke buitenspelpositie. Na enige aarzeling tussen scheids -en grensrechter werd de goal echter toch goedgekeurd. En nog geen vijf minuten later leek de wedstrijd al gespeeld wanneer Gonzalo Higuain een flater achterin van Ricardo Osorio kon afstraffen. De spits omspeelde rustig Perez en schoof de 2-0 binnen. Higuain had daarna op voorzet van Angel Di Maria de score nog kunnen opdrijven, maar zijn kopbal ging voorlangs zodat we gingen rusten bij een 2-0 stand.

Het was maar de vraag of Mexico daar in de tweede helft nog iets kon aan veranderen. Aguirre probeerde alvast nog iets met de inbreng van Pablo Barrera voor Bautista. Na 7 minuten spelen was de wedstrijd echter al gespeeld wanneer Tévez de bal vanop 25 prachtig in de winkelhaak knalde. Wat een goal! Mexico was van slag en het tempo verdween volledig uit de wedstrijd. 20 minuten voor tijd zorgde Mexico vanuit het niets toch nog voor de aansluitingstreffer. Hernandez draaide zich knap vrij en knalde staalhard in de linkerbovenhoek. Mexico probeerde nog aan te dringen, maar Argentinië hield al bij al makkelijk stand. Diego Maradona gunde uitblinker Tévez zelfs nog zijn applausvervanging.

Argentinië stoot dus door naar de kwartfinales, waar het uitkomt tegen Duitsland. Voor Mexico zit het WK erop, al is het maar de vraag hoe de wedstrijd er had uitgezien zonder dat buitenspeldoelpunt van Tévez.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties