Ploegvoorstelling: Club Brugge wil Anderlecht onttronen

Steurbaut Kersten
| 247 reacties
Ploegvoorstelling: Club Brugge wil Anderlecht onttronen
Foto: © SC

Volg Club Brugge nu via WhatsApp!

Vijf jaar. Zo lang is het al geleden dat Club Brugge nog eens landskampioen werd. Blauw-zwart wil titelverdediger Anderlecht dit jaar het vuur aan de schenen leggen. Maar is Club daar wel voldoende voor gewapend?

KERN

Na een jarenlange zoektocht lijkt Club Brugge eindelijk zijn rechtsachter gevonden te hebben in de persoon van Marcos Camozzato. De Braziliaan toonde in de voorbereiding al zijn meerwaarde. Hij kan zijn verdedigende kwaliteiten koppelen aan aanvallende impulsen, iets wat de voorbije seizoenen spoorloos was op de Brugse rechterflank. Marcos heeft bovendien een goede voorzet in huis. Met het kwartet Hoefkens, Donk, Van Gijseghem en Simaeys moet Club centraal voldoede gewapend zijn om het vertrek van Antolin Alcaraz op te vangen.

Op het middenveld van blauw-zwart worden de plaatsjes nog duurder. Aanwinst Wilfried Dalmat is allesbehalve zeker van een basisplaats in het team van Adrie Koster. Al heeft Nabil Dirar zichzelf misschien al voor de competitiestart buitenspel gezet door afspraken niet na te komen.

Aanvallend zit Club Brugge er misschien toch wat dunnetjes in. Wesley Sonck mocht dan veel op de bank zitten onder het beleid van Koster, de Ninovieter is voor alle Belgische ploegen een meerwaarde in de voorlinie. Nu ligt de druk bijna geheel op de schouders van Dorge Kouemaha. Maar misschien kan de Kameroener zijn Afrikaanse aanvalspartner Joseph Akpala opnieuw naar zijn beste niveau loodsen.

Voor Stefan Scepovic wordt het waarschijnlijk een aanpassingsjaar. En het is aan Maxime Lestienne om te bewijzen dat hij in het tussenseizoen een stapje vooruit heeft gezet.

In: Marcos Camozzato (Standard), Wilfried Dalmat (Standard), Stefan Scepovic (Sampdoria)

Uit: Brecht Capon (Kortrijk), Laurent Ciman (Standard), Wesley Sonck (einde contract), Daniel Chavez (Westerlo), Antolin Alcaraz (Wigan), Roy Meeus (Dender, uitgeleend),  Yves Lenaerts (OHL)

VERWACHTING: Vice-kampioen

Club Brugge wil eerherstel na de dramatische terugronde van vorig seizoen. De jonge groep is een jaartje rijper geworden en moet nu in staat zijn om op een constanter niveau te presteren. Een niveau dat Club Brugge vorig jaar alleen voor nieuwjaar kon etaleren. Met Dorge Koueamha hebben de West-Vlamingen  een aanvaller in huis die weegt op een verdediging en bovendien in staat is om de titel van topschutter weg te kapen.

Het valt ook nog af te wachten hoe dissidenten zoals Nabil Dirar en Mohamed Dahmane de groep zullen beïnvloeden. Gaan ze met de groep mee, dan stuwen ze de ploeg naar een hoger niveau. Maar of dat voldoende zal zijn om Anderlecht van een nieuwe landstitel te houden?

BLIKVANGER: Dorge Kouemaha

Na een moeizaam begin ontpopte Dorge Kouemaha zich vorig jaar tot één van de sterkhouders binnen Club Brugge. De Kameroener oogt dit seizoen nog scherper en heeft bovendien een volledige voorbereiding met de groep achter de rug.  De Romelu Lukaku van Club Brugge is een grote kanshebber om zich tot topschutter van België te kronen.

PROGNOSE VAN DE REDACTIE: 2de

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties