Scheidsrechtersbaas Jeurissen: "Lijnrechter zat fout"

Ruben Philippe
| 18 reacties
Scheidsrechtersbaas Jeurissen: "Lijnrechter zat fout"
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Scheidsrechtersbaas Robert Jeurissen liet zijn licht schijnen over de discutabele fases van afgelopen weekend, onder meer over het afgekeurde doelpunt van Westerlo. "De scheidsrechter volgde zijn assistent, hij was degene die in de fout ging."

Jeurissen beseft dat Westerlo bestolen werd door het arbitrale duo. Eerst werd een geldig doelpunt van Westerlo onterecht afgekeurd, een paar tellen later stond het 0-1 voor AA Gent. "Ik begrijp het ongenoegen bij Westerlo. Het was een foutieve beslissing", zo opent Jeurissen. "De assistent ging de mist in want er was helemaal niets aan de hand. En als AA Gent meteen daarna dan wel scoort, is het hek natuurlijk volledig van de dam."

Van mogelijke sancties wordt scheidsrechter Peter Vervecken dan ook gespaard. "De lijnrechter echter niet. Hij begaat de fout, dus de gevolgen zijn voor hem. Vanaf dit seizoen worden de assistenten ook in elke match beoordeeld", zegt hij tegenover het Nieuwsblad.

De andere discutabele fase viel te zien op Sclessin. Daar werd Stijn Meert uitgesloten na twee gele kaarten. Vooral de tweede kaart deed vragen oproepen. "Over de kaart zelf ga ik me niet uitspreken, dat was een interpretatie van de scheidsrechter. Maar ik hoorde dat Meert zich afvroeg of onze arbiters wel klaar waren voor de competitiestart. Ik kan hem gerust stellen: de refs hadden ook een voorbereiding. Ze hebben de testen afgelegd, floten oefenmatchen: ze zijn er zeker klaar voor. Maar ik kan hem ook verzekeren: scheidsrechters zullen fouten blijven maken. Net als spelers. Met zijn reputatie en zijn verleden tegen Standard heeft dit niets te maken: daar denkt een scheidsrechter niet aan."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties