Volders: "Scheids wou misschien niemand in doel"

Steurbaut Kersten
| 37 reacties
Volders: "Scheids wou misschien niemand in doel"
Foto: © SC

Mark Volders kreeg tegen Club Brugge vier doelpunten om de oren. De eerste tegengoal lag de Truiense doelman echter nog zuur op de maag.

“Het is voor mij een groot vraagteken waarom Club een vrije trap krijgt”, stelt Volders. Vincent Euvrard werkte een bal weg voor de neus van Dorge Kouemahe. Volders raapte het leer op. Een terugspeelbal, oordeelde scheidsrechter Delferière.

“Ik moet duidelijk achteruit lopen om de bal te pakken. Er zullen maar weinig scheidsrechters voor een terugspeelbal fluiten. Zij willen de vrije trap dan snel nemen, maar dat mislukt en de scheids laat hernemen. Waar is de logica? Hij had misschien nog het liefst dat er niemand in de goal stond. Dan moesten ze de bal maar binnen trappen.”

Na twintig minuten was het al 3-0. “Daarna ging het heel snel”, geeft Volders toe. “Na die eerste goal hebben we echt een patat gekregen. Ik hou geen goed gevoel over aan deze avond. En eerlijk, als Club in de tweede helft doordrukt, dan krijgen we de korf helemaal vol. Dan had ik nog meer werk gehad om mijn tegendoelpunten te analyseren.”

“De trainers heeft ons gezegd dat we de kopjes nu niet mogen laten hangen. We mogen niet meer aan vorig jaar denken. Vorig jaar bestaat niet meer. Zelfs met dezelfde groep had het heel moeilijk geweest om dat te evenaren.”

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties