Dury: "Geen gevleide, wel verdiende zege"

Mathias Dumarey
| 13 reacties
Dury: "Geen gevleide, wel verdiende zege"
Foto: © SC

Francky Dury (foto) was na de zege van zijn AA Gent tegen AS Eupen een opgelucht man. "Het was geen gevleide overwinning, maar ik vond ze wel verdiend", aldus de opvolger van Michel Preud'homme.

AA Gent moest dringend wat vertrouwen tanken na de zware thuisnederlaag tegen RC Genk en Eupen leek de perfecte tegenstander hiervoor. De realiteit bleek echter anders. De promovendus kwam 0-1 voor en pas in de laatste tien minuten van de wedstrijd kon AA Gent pas de zege veilig stellen na een eigen doelpunt van Fazli Kocabas.

"Een goede match van onze kant was het niet, maar ze is ook niet gevleid", aldus Francky Dury die hoopt dat de gelukkige goal in Westerlo zijn club niet zal achtervolgen. "Ik hoop dat de media ons dat niet gaat blijven aanrekenen. Ik kan daar ook niets aan doen. Vandaag hadden we inderdaad geluk met die own-goal, maar dat betekende ook dat mijn spelers goed liepen en goed druk zetten op de tegenstander", aldus nog Dury.

"Het zou niet ontploft zijn hier als we vandaag niet hadden gewonnen. Als het niet goed gaat, moet je blijven werken en dan vind je de weg vanzelf. Zeker als de spelers je voetbalvisie beginnen op te pikken", besluit de Gent-trainer op Sporza.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties