Vercauteren: "Kern moet blessure Carlos moet opvangen"

Vercauteren: "Kern moet blessure Carlos moet opvangen"
Foto: © SC

Franky Vercauteren was na de wedstrijd vooral bezig met de blessure van Joao Carlos. De ruime zege verdween daardoor naar de achtergrond.

"Ik heb drie wissels doorgevoerd omdat ik dacht dat die mensen dat nodig hadden", verklaarde Vercauteren zijn vroege wissels. "Dat is een beetje verkeerd uitgedraaid, want we verliezen Joao Carlos. Nu gaan we zien of de kern dit kan opvangen. Ik hoop dat er een paar jongens naar voor treden."

Over de match was hij toch nog wat verdeeld. "In het begin was ik niet tevreden omdat we het nalieten om druk op de bal te zetten. Zij hadden het balbezit. Maar dan tonen we ons toch weer heel efficiënt en scoren we twee keer uit het niets. Daardoor draaide het toch nog goed uit dat zij het initiatief hadden."

Het uitstekende seizoensbegin maakt hem nog niet euforisch. "Ik ging er al van uit dat we 7 op 9 moesten halen. Met twee thuismatchen tegen Germinal Beerschot en Charleroi en een uitmatch op Gent zou dat een mooi resultaat geweest zijn. Nu hebben we de volle buit, maar dat is geen reden tot jubelen. Ik ben blij en het is onze verdienste, maar de kalender zat ook wat mee."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties