Heist, Wezet en RC Mechelen sneuvelen, Aalst gaat door

De Nijs Michael
| 12 reacties
Heist, Wezet en RC Mechelen sneuvelen, Aalst gaat door
Foto: © SC

Vier tweedeklassers hebben de vijfde ronde van de Cofidis Cup niet overleefd. Nadat zaterdag al Bergen en OH Leuven van het toneel verdwenen, gingen zondag ook KSK Heist en Wezet onderuit.

Heist moest zijn meerdere erkennen in reeksgenoot Waasland-Beveren. De partij op de Freethiel eindigde op een 4-2-stand in het voordeel van de thuisploeg. Ook Wezet werd er uit gekegeld. De tweedeklasser moest op eigen veld zijn meerdere erkennen in derdeklasser Virton: 0-3.

De overige tweedeklassers overleefden de vijfde ronde wel. Rupel Boom klopte Grimbergen met het kleinste verschil, terwijl Tienen met 3-1 won van vierdeklasser Lyra. Ook Turnhout stoot door, de club overleefde de verplaatsing naar Capellen: 0-2.

Derdeklasser Eendracht Aalst mocht eveneens vieren, de Ajuinen versloegen reeksgenoot Ronse met 2-0. RC Waregem vergezelt Den Iendracht naar de zesde ronde, de derdeklasser klopte Brakel met 1-3. Coxyde ging dan weer winnen bij Racing Mechelen (1-3), terwijl Woluwe De Kempen versloeg (4-0). Tot slot gaat ook vierdeklasser Lille door, de club won na strafschoppen van reeksgenoot Peruwelz (3-3, 2-5 n.p.).

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties