Schuldeisers vragen ontbinding Antwerp FC aan rechter

Schuldeisers vragen ontbinding Antwerp FC aan rechter
Foto: © SC

Volg Antwerp nu via WhatsApp!

Gaat de oudste club van het land ten onder? Het ziet er in ieder geval slecht uit voor Antwerp FC. Gisteren heeft de Antwerpse procureur voor de burgelijke rechtbank de ontbinding van vzw Royal Antwerp Football Club geëist, weet Het Laatste Nieuws.

Ook schuldeisers Tonny Gram en de nv Colver van familie Collin vragen die ontbinding. Antwerp zou ondertussen al 3,7 miljoen euro schulden in drie jaar tijd hebben opgebouwd. Op 30 september velt de rechter het verdict. Indien hij een ontbinding beveelt, mag Antwerp geen tweedeklassevoetbal meer spelen.

Ook zakenman en gewezen geldschieter Tony Gram eist de ontbinding. Die heeft in het verleden de rood-witte club gered met een lening van 2,6 miljoen euro. Antwerp betaalde hem niet op tijd terug, waardoor Gram naar de rechter stapte.

Ook de nv Colver heeft nog veel geld te goed. Ze laten elke week beslag leggen op de ticketverkoop, maar daardoor krijgen ze maar een klein deel van de geïnvesteerde miljoenen terug. Ook zij hebben de ontbinding gevraagd.

De advocaten van Antwerp argumenteerden dat de "bevoorrechte schuldeisers" zoals de RSZ correct worden betaald. Dat is ook nodig, want anders krijgt Antwerp geen licentie meer om in tweede klasse te voetballen. Al liepen die betalingen ook niet van een leien dakje, want het duurde even voor de licentie in orde was en een transferverbod werd opgeheven.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

2e klasse

Nieuwste reacties