Rangers en Celtic niet naar Premiership

Manuel Gonzalez
| 4 reacties
Rangers en Celtic niet naar Premiership
Foto: © SC

Celtic en Rangers hoopten binnen enkele seizoen de overstap te kunnen maken van Schotland naar de lucratieve Premier League in Engeland. Maar die droom zal niet doorgaan.

De Engelse clubs uit de Premier League stemden eerder al tegen, vandaag deden ook de teams uit de Schotse Premier League dit. In Engeland zijn de kleinere clubs bevreesd voor de komst van Rangers en Celtic. Zij denken zo hun plaatsje in de hoogste afdeling te verliezen. Topteams als Manchester United, Liverpool en anderen waren niet meteen tegen de komst van de Schotse toppers.

In Schotland op hun beurt willen de kleinere teams Rangers en Celtic dan weer net niet kwijt. Zij zien zonder deze twee grootheden alle aandacht voor de Schotse Premier League (SPL) wegvallen.

"Ik prefereer om in de dagelijkse realiteit te leven. Rangers en Celtic zijn een belangrijk onderdeel van de SPL en in de nabije toekomst komen ze uit in onze competitie. Het zijn Schotse clubs en ze spelen in de SPL. Ik houd me bezig met het verbeteren van de condities van de competitie, waar Rangers en Celtic ook bijhoren", zegt de voorzitter van de Schotse Premier League.

Celtic en Rangers waren zelfs bereid om in een Engelse lagere divisie te starten en zich zo op te werken, maar ook dat voorstel werd afgeschoten.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Premier League

Nieuwste reacties