Dury: "Ik discussieer niet meer over de refs"

Nico Wieme
| 11 reacties
Dury: "Ik discussieer niet meer over de refs"
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Francky Dury had het moeilijk om zijn ontgoocheling te verbijten na de late opdoffer in Lokeren. "Na de 2-2 hebben we niet meer gevoetbald", vond de Gentcoach.

Francky Dury had zijn huiswerk goed gemaakt en wist hoe hij Lokeren moest aanpakken. "Voetbal kan simpel zijn. Onze diepste man moest druk zetten op Koen Persoons die het ritme bij Lokeren kan bepalen. Killian Overmeire en Ivan Leko werden door Christophe Grondin en Tim Smolders aan banden gelegd. Daardoor kwamen de twee centrale verdedigers van de thuisploeg aan de bal, maar daar had ik geen problemen mee."

De coach van de Buffalo's wist waar het na die dubbele voorsprong foutgelopen was bij zijn team. "We kregen te snel die tegentreffer binnen. Dat gaf Lokeren vertrouwen. Op een corner werd het dan plots 2-2 en dat bezorgde Lokeren een dubbele boost. Onze moraal ging naar beneden en we hebben daarna niet meer gevoetbald."

Geen contactploeg

Dury vond dat de tegenstander ook wel het geluk aan zijn zijde had en dat zijn team alweer de nodige pech had. "Lokeren heeft geluk dat Erlend Hanstveit naast de bal trapt bij die derde goal en wij verliezen al voor de tweede week op rij enkele spelers met blessures of rode kaarten. Gent is nochtans geen contactploeg. Wat ik vind van de scheidsrechterlijke beslissingen? Daar discussieer ik niet meer over."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties