Radzinski: "Ik ben diep ontgoocheld"

Radzinski: "Ik ben diep ontgoocheld"
Foto: © SC

Tomasz Radzinski mist vanavond de ontmoeting met zijn ex-club Anderlecht. De spits van Lierse ontbreekt vanweg een blessure. "Lierse-Anderlecht had eigenlijk een topper moeten zijn", zegt hij in de kranten.

"Dit is dju in het kwadraat", geeft Radzinski toe. "Uitgerekend drie dagen voor deze emotionele wedstrijd liep ik een spiercontractuur op. De wedstrijd tegen Standard miste ik ook al door buikgriep, terwijl ik bij mijn terugkeer naar eerste klasse zo had uitgekeken naar de matchen tegen de grote ploegen."

Het viel op hoe scherp Radzinski voor Aimé Anthuenis was. "Ik heb mooie tijden gekend met Aimé. Zowel bij Anderlecht als toen we vorig seizoen kampioen werden met Lierse. Ik heb me dit jaar erg stil gehouden omdat was afgesproken om alles binnenskamers te houden. In de kleedkamer sprak ik wel."

"We vroegen vaak: Waarom dit, waarom dat? Maar op het einde deden we dat zelfs niet meer. We kregen soms antwoorden die we niet begrepen. Je kunt intern veel spreken, maar op den duur moet je het anders proberen. Ik dacht voor een prikkel te zorgen", aldus de Poolse Canadaees.

"Ik voelde zijn ontslag al langer aankomen. Een groep van 34 spelers tevreden houden is moeilijk. Die ontevreden spelers begonnen steeds meer te praten. Ik dacht dat Aimé al na de 0 op 15 zou worden ontslagen. Het bestuur heeft gewacht en we hebben één op zes gepakt. De nieuwe trainer heeft dus twee weken verloren."

Radzinski had meer verwacht van het avontuur in eerste. Voorzitter Maged Samy wilde immers voor de Europese plaatsen gaan. "Ik ben diep ontgoocheld na zijn mooie en grote uitspraken", reageert de aanvaller. "We gingen voor Europees voetbal, maar er is intussen al een kloofje met de veilige plaatsen. Lierse-Anderlecht had eigenlijk een topper moeten zijn, maar het is bijna een duel tussen de eerste en de laatste."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties