Groep H: Portugal rukt op

Bram Coenen
| 1 reacties

Portugal heeft zich na een zwakke start ietwat hersteld in Groep H. Het ging op bezoek bij Ijsland met 1-3 winnen.

Portugal begon de EK-kwalificatiecampagne bijzonder slecht, hetgeen leidde tot het ontslag van bondscoach Carlos Queiroz. Vanavond gingen de Portugezen echter met 1-3 winnen op bezoek bij Ijsland, zodat het toch opnieuw oprukt naar de tweede plaats in Groep H. Cristiano Ronaldo bracht de bezoekers al na drie minuten op voorsprong, maar Helguson wiste die voorsprong al snel uit. Wat later zorgde Raul Meireles de bezoekers opnieuw op voorsprong en een kwartier voor tijd bezorgde Helder Postiga de Portugezen zekerheid. Portugal komt zo terug tot op twee punten van leider Noorwegen, al heeft het wel een wedstrijd meer gespeeld.

Denemarken volgt net daarachter met zes op negen, na een 2-0 thuiszege tegen Cyprus. Rasmussen en Lorentzen zorgden na de rust voor de verdiende thuiszege.