Courtois: "Niet blijven spelen in de tweede helft"

Jarryd Naegels
| 4 reacties
Courtois: "Niet blijven spelen in de tweede helft"
Foto: © SC

Thibault Courtois glunderde na de zege in de topper tegen Standard. Hij keepte weer erg goed en behoedde Genk voor de gelijkmaker. "Bij 3-2 heb ik het team rechtgehouden."

Courtois zag ook dat Genk het zichzelf onnodig moeilijk maakte in de tweede helft. “We zijn niet blijven voetballen. We maken het ons eigenlijk onnodig moeilijk. Desondanks hebben we de organisatie goed behouden.”

“We gaven niet veel kansen weg in de tweede periode. Maar het was toch een opluchting dat we de 4-2 konden scoren op het einde.”

Courtois kreeg nochtans niet veel werk op te knappen. “Het was een moeilijke wedstrijd voor mij. Ik moest niet veel ballen pakken, maar in zulke wedstrijden moet je er ook staan. Bij 3-2 behoed ik dat Tchité de gelijkmaker scoort. Daarvoor sta ik hier.”

De keeper blijft ondanks de eerste plaats nog steeds bescheiden. “We staan bovenaan nu. Het is logisch dat je daar graag blijft staan, maar we bekijken het match per match. En in de play-offs heb je trouwens elke week een topper. Er is nog niks beslist.”

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties