De Vlieger: "We moeten er iedere match staan"

Nico Wieme
| 13 reacties
De Vlieger: "We moeten er iedere match staan"
Foto: © SC

In een bijzonder matig Club Brugge mocht Geert De Vlieger zich de uitblinker noemen. Niet dat het Brugse sluitstuk daarop zat te wachten. "Dat zou niet mogen. We hebben als ploeg gewoon niet genoeg gebracht tegen Lokeren."

Een collega sprak over de Brugse Processie van Echternach en dat vond Geert De Vlieger niet eens een slechte vergelijking. "We wisten op voorhand wat ons op Lokeren te doen stond. We wilden onze goede reeks voortzetten. Anders zouden we afzakken naar de plaats waar we nu staan. Het is ook een kwaliteit om te brengen wat er in ons zit en dat is tegen Lokeren niet gebeurd."

De Brugse ouderdomsdeken moest meermaals ingrijpen en behoedde zijn ploeg voor meer averij. "Het zou niet mogen dat ik de uitblinker ben. We hebben gewoon als ploeg niet goed gespeeld. We hebben niet gebracht wat we kunnen. We moeten iedere match zorgen dat we er staan, zelfs tegen een goed en hongerig Lokeren dat een hele week naar deze match heeft kunnen toeleven."

Vrijschoppen vermijden

Club slikte opnieuw een doelpunt op een stilstaande fase en daar had De Vlieger zo zijn mening over. "Bij dat tegendoelpunt dook er inderdaad weer een vrije man (Jérémy Taravel, red.) voor mij op. Mijn devies is: beter voorkomen dan genezen. Dus moeten we die vrijschoppen vermijden. We hadden Lokeren gewoon de bal moeten laten breed tikken of hen van ver laten aanleggen."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties