Smolders: "Verbist zei dat ik niet in zelfde hoek durfde trappen"

Smolders: "Verbist zei dat ik niet in zelfde hoek durfde trappen"
Foto: © SC

Het begint een gewoonte te worden. Tim Smolders trapte tegen Cercle Brugge al zijn vierde strafschop in vier opeenvolgende wedstrijden tegen de netten. “Ik vertrouw op mijn techniek”, aldus de middenvelder.

Tienen, KV Mechelen, Sporting Lissabon en nu Cercle Brugge. In iedere wedstrijd zette Smolders zich achter een strafschop. Telkens vloog de bal tegen de netten.

“Het zegt veel over de ploeg”, zegt de middenvelder. “Het is onze verdienste dat we er telkens een afdwingen. Op die moment is het een kwestie van geconcentreerd blijven. Ik oefen er na training niet speciaal op, maar ik vertrouw op mijn techniek. Ik beslis ook pas op het moment zelf waar ik de bal zal plaatsen.”

Tegen Cercle Brugge moest Smolders twee keer trappen. Bij de eerste elf meter kwam Yassine El Ghanassy iets te snel inlopen. “Verbist kwam me nog zeggen dat ik hem niet in dezelfde hoek durfde te trappen. Dan mag je niet beginnen twijfelen, want dat is dodelijk. Ik mocht gewoon niet aan Yassine of de doelman denken.” Verbist koos de goede hoek, maar kwam net te kort voor de perfect geplaatste elfmeter.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties