De Boeck: "Spelers hebben getoond dat ze achter mij staan"

Steurbaut Kersten
| 30 reacties
De Boeck: "Spelers hebben getoond dat ze achter mij staan"
Foto: © SC

Germinal Beerschot heeft tegen Club Brugge blijk gegeven van mentale weerbaarheid. In de absolute slotfase zette de Antwerpse club een scheve situatie recht.

“In tegenstelling tot sommige berichten in de tendentieuze pers hebben de spelers laten zien dat ze achter de trainer staan”, opent Glen De Boeck de persbabbel. “Maar ik wist dat ik op hun steun kon rekenen.”

“Ik ben heel tevreden met de strijd die de spelers vandaag getoond hebben en hoe het publiek, na de domper van zaterdag, de ploeg gesteund heeft. De eerste helft hebben we goed voetbal getoond tegen een kwaliteitsvolle tegenstander. De meeste reddingen waren van Geert De Vlieger en niet van Kaminski.”

De Boeck nam het op voor zijn spelers, die het de voorbije weken lieten afweten. “Heb je erbij stilgestaan hoeveel druk er op deze spelers is? Het zijn ook maar mensen. Het is niet altijd makkelijk om mentaal weerbaarheid te tonen als er van alle kanten op je geschoten wordt. Ik ben blij dat  ze dat vandaag wel getoond hebben.”

Is de positie van De Boeck nu wat veiliger gesteld? “Ik heb nooit het gevoel gehad dat ik onder vuur stond. Geen enkele volwassen mens binnen de club heeft me zoiets verteld. Ik heb wel die leuke krantenartikels gelezen, maar ik voelde me daardoor niet aangesproken.”

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties