"We zijn tevreden met het rapport van de FIFA"

Steurbaut Kersten
| 4 reacties
"We zijn tevreden met het rapport van de FIFA"
Foto: © SC

De wereldvoetbalbond FIFA heeft vandaag een evaluatie vrijgegeven van de kandidaturen voor het WK 2018. “We zijn heel tevreden”, zegt François Colin, woordvoerder van de Belgisch-Nederlandse bid.

België en Nederland krijgen wel enkele aandachtspunten, maar dat had Colin verwacht. “Daartegenover staan ook heel veel positieve punten”, zegt de woordvoerder aan deVRT. “We zijn meer dan tevreden met het rapport.”

“Er is ook weinig verschil met de rapporten van de andere kandidaat-organisatoren. Ik denk niet dat er een land is dat nu meer of minder kans maakt door dit rapport.”

Over de hotelkamers en oefencomplexen maakt Colin zich geen zorgen. De overheidsgaranties, dat is andere koek. “Ik denk dat die kritiek vooral bij de mensen in onze landen blijft hangen en dat de FIFA een totaalplaatje maakt. We volgen ook de Europese regels.”

Volgens de BBC maken België en Nederland het minste kans. “De BBC geeft de indruk dat de FIFA algemene conclusies trok, maar dat is hoegenaamd niet zo”, stelt Colin. “. De berichtgeving van de BBC zal ook geen invloed hebben, want de FIFA-leden die op 2 december mogen stemmen, krijgen het volledige rapport ter inzage.”

Naast België en Nederland zijn ook Engeland, Rusland en Spanje/Portugal kandidaat.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties