"Organisatie van WK is niet enkel voor grote landen"

Fabian Morren
| 0 reacties
"Organisatie van WK is niet enkel voor grote landen"
Foto: © SC

Op 2 december beslist de FIFA wie het WK van 2018 zal organiseren. België en Nederland zijn kandidaat, maar bij de bookmakers absoluut geen favoriet.

Vooral Engeland lijkt de voornaamste kanshebber. "De organisatie van grote evenementen hoeft geen monopolie te zijn voor de grote landen. Dat is de essentie van onze kandidatuur. We zijn ook centraal gelegen en kunnen teren op de knowhow van Euro 2000", vertelde Alain Courtois, ambassadeur van de regering. (VRT)

"We geven met onze kandidatuur ook hoop aan de kleine landen die ook dromen van het WK", vervolgde Courtois. "Voor Nederland en België is het de laatste kans. Het is nu of nooit, want in de toekomst zullen er meer en meer landen vinden dat het hun beurt is."

Ook ontslagnemend premier Yves Leterme gelooft in de kansen van ons land. "We zijn niet de favoriet maar we hebben wel een redelijke kans", zei hij. "Ik denk dat het feit dat wij alleen geoorloofde middelen hebben gebruikt om onze kandidatuur te behartigen, beloond mag worden."

"We hebben niets onwettelijks gedaan en deden ook geen beloftes die we niet kunnen waarmaken. We moeten ons houden aan de wet en dat weet de FIFA ook."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties