Mandaric gaat zich moeien met Sheffield Wednesday

Mathias Dumarey
| 1 reacties
Mandaric gaat zich moeien met Sheffield Wednesday

Sheffield Wednesday is van de ondergang gered door Milan Mandaric, niet onbekend als investeerder in het Engelse voetbal. Wednesday, lang actief in de Premier League, speelt momenteel in de Engelse derde klasse.

Milan Mandaric was jarenlang geldschieter van FC Portsmouth, maar is dezer dagen de eigenaar van Leicester City. Nu steekt het consortium van de man ook zijn centen in het zieltogende Sheffield Wednesday. 

De Amerikaan zal eerst een schuld van om en bij een half miljoen euro moeten aflossen. Hierdoor kan de club gewoon blijven bestaan. "Sheffield Wednesday is een van de bekendste namen in het voetbal. De voorbije weken sprak ik met veel mensen van de club en daaruit bleek hun passie en net dat heeft er mij toe aangezet om me in te kopen bij deze club", aldus Mandaric. 

Sheffield Wednesday, opgericht in 1867, staat momenteel op een vierde plaats in de stand. Vorig seizoen degradeerden The Owls uit The Championship. Sheffield Wednesday werd in zijn historie vier keer landskampioen en het won drie keer de FA Cup.

 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties