Sportcomité hoort Lokeren en Kortrijk over uitgestelde match

Bram Coenen
| 2 reacties
Sportcomité hoort Lokeren en Kortrijk over uitgestelde match
Foto: © SC

Het Sportcomité van de KBVB heeft vandaag zowel Lokeren als Kortrijk gehoord naar aanleiding van de uitgestelde wedstrijd van 27 november jongstleden. Lokeren vroeg nogmaals de 0-5-forfaitcijfers in hun voordeel uit te spreken.

Vrijdag 26 november ging scheidsrechter Philippe Flament het veld in het Guldensporenstadion al keuren. Door de hevige regenval die had plaatsgevonden oordeelde hij dat het veld onbespeelbaar was voor de dag nadien.

Lokeren ging daar echter niet mee akkoord en stuurde een dag later zelf een controleur naar Kortrijk, die oordeelde dat er weldegelijk gespeeld had kunnen worden. Vandaag werden beide clubs gehoord in het bondsgebouw. "Ik probeerde aan te tonen dat als het reglement gevolgd was geweest, we die match wel hadden kunnen spelen", zegt Jean-Marie Philips (foto), de CEO van Lokeren.

Toch beweert Kortrijk recht in zijn schoenen te staan. "Zo brachten we zelf de bond ervan op de hoogte dat er mogelijk een probleem zou zijn", zegt voorzitter Joseph Allijns. "Maar ik stel net als iedereen vast dat de scheidsrechter de procedure niet heeft gevolgd. Hij heeft ons de kans niet gegeven om ons veld nog speelklaar te krijgen. Dat is de verantwoordelijkheid van de ref en zijn beslissing mogen wij op geen enkele manier beïnvloeden."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties