Vandaag valt beslissing over competitie: "Wordt moeilijke vergadering"

Steurbaut Kersten
| 52 reacties
Vandaag valt beslissing over competitie: "Wordt moeilijke vergadering"
Foto: © SC

Deze middag komen de 16 clubs van de Pro League bij elkaar om te beslissen over de competitieformule. Blijven de play-offs bestaan of keren we terug naar de oude formule met 18 ploegen? “Ik sta voor een bijzonder moeilijke vergadering”, weet De Witte.

De meningen over een mogelijke competitiehervorming zijn verdeeld. Het kwartet Anderlecht-Club Brugge-Racing Genk-AA Gent zweert bij de huidige formule met play-offs en krijgt een oppositie van elf ploegen tegenover zich, die pleiten voor een terugkeer naar 18 eersteklassers. Standard houdt zich voorlopig afzijdig.

“Het wordt misschien wel mijn moeilijkste vergadering als voorzitter”, zegt Pro League-voorzitter De Witte aan de VRT. “De groep van 11 kan vanmiddag een stemming uitlokken, maar dat wil ik vermijden. Laat ons eerst onderhandelen en overleggen. Als we toch een stemming krijgen, komt de werking van de Pro League in het gedrang. Dan zullen de vier andere clubs scherp reageren.”

Dan dreigt er een oorlog over de televisierechten te beginnen. “Maar dat is een verliessituatie voor beide kampen”, vindt De Witte. “Er zijn andere opties. De elf clubs klagen over een gebrek aan belangstelling voor Play-off II. Daarom zou Play-off II en stuk van het tv-geld van Play-off I kunnen krijgen.”

Volgens De Witte zijn de grote clubs zeker bereid om een deel van de koek af te staan om de play-off-formule te behouden. “Maar de elf andere clubs hebben daar geen oren naar. Zij zijn vastberaden om weer met 18 clubs te spelen.”

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties