Sonck: "De goal van het jaar"

Sonck: "De goal van het jaar"
Foto: © SC

Wesley Sonck stond opnieuw in de basis bij Lierse en dat heeft Racing Genk geweten. De gewezen spits van de Limburgers maakte er op een bijzonder fraaie manier 1-0 van. “Zo eentje maak je ‘once in a lifetime’”, lacht Sonck.

In de catacomben van het Lisp was het lachen en zwanzen geblazen tussen Sonck en Jan Moons, die voor de wedstrijd tussen zijn twee ex-clubs. De Ninovieter zette die teneur verder in zijn gesprek met de pers.

“Dit is de goal van het jaar”, grapt Sonck. “Toen ik de bal zag komen, wist ik meteen wat ik moest doen, maar uiteraard moet je ook een beetje geluk hebben. Het is er eentje die je once in a lifetime maakt.”

“De mooiste uit mijn carrière? Ik heb er maar zes gemaakt. (serieus) Het ergste is dat we vandaag geen drie punten pakken. Genk mag blij zijn dat ze Courtois mee hadden. Ongelooflijk hoe hij alle ballen uit zijn doel bleef halen.”

Vorige week zat Sonck op de bank in Kortrijk. “Een vergissing van Eric zeker”, lacht de voormalige Rode Duivel. “Maar het is niet omdat ik niet speel dat ik uit zijn gratie was gevallen. Ik zeg overal dat ik in de ploeg moet staan, maar het kan dat ik eens op de bank beland.”

Met Sonck in de ploeg zat er wel meer dreiging bij Lierse . “Ik ken mijn kwaliteiten, maar ik ben ook afhankelijk van de ploeg die achter mij staat. Jammer dat de 2-0 van Radzinski wordt afgekeurd, want hij stond zeker geen buitenspel. Dat maakt dit gelijkspel nog erger. Nu blijven we met een punt in plaats van drie achter.”

Opvallend: Sonck scoorde zijn vier doelpunten tegen Anderlecht, Racing Genk en AA Gent. De Ninovieter staat er dus in de toppers. “Dat is omdat ikzelf een topper ben, zeker”, lacht Sonck.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties