Anderlecht haalt een Senegalese international

De Nijs Michael
| 55 reacties
Anderlecht haalt een Senegalese international
Foto: © SC

Volg Anderlecht nu via WhatsApp!

Anderlecht heeft er een goed jaar opzitten, maar de Brusselaars houden rekening met het vertrek van enkele spelers die amper aan de bak gekomen zijn. In dat opzicht trekt paars-wit een alternatief aan voor de Hondurees Victor Bernardez (foto).

Bernardez kwam de voorbije maanden zelden aan de bak bij de landskampioen, waardoor hij tijdens de wintermercato andere oorden mag opzoeken. Intussen hebben de Brusselaars al een alternatief gestrikt: Abdoulaye Seck. De Senegalese international wordt zes maanden gehuurd van Niary Tally. Anderlecht dwong eveneens een definitieve aankoopoptie af, waardoor de 22-jarige verdediger deze zomer een driejarig contract in het Astridpark kan tekenen. 

"Seck is een grote jongen, maar hij is nog jong", geeft scout Werner Deraeve een woordje uitleg in HLN. "Hij is de enige Senegalees uit de nationale A-selectie die nog in Senegal zelf speelde. Seck is een voetballende verdediger, hij heeft een goeie pass én hij kan uitkomen met de bal aan de voet. Maar hij heeft ongetwijfeld tijd nodig om zich aan te passen."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties