Porokara: "Hoop de aanval te kunnen helpen"

Porokara: "Hoop de aanval te kunnen helpen"
Foto: © SC

Germinal Beerschot heeft er een nieuwe aanvaller bij. De Finse aanvaller Roni Porokara moet de Antwerpse club van doelpunten gaan voorzien. Op stage sprak hij met GvA.

"Sinds ik in België aankwam heb ik vooral erg veel gelopen", zegt Porokara. "Daar waren natuurlijk de onverwacht zware winterprik en de nodige sneeuwval de oorzaken van. Prettig was anders. Ik zag een aantal wedstrijden van Germinal Beerschot via internet en de matchen tegen Racing Genk en Westerlo beleefde ik in het stadion."

Porokara is zich bewust van zijn taak. "Dat er veel kwaliteit schuilt in onze kern is duidelijk. Enkel de resultaten bleven uit, waardoor we nu in een moeilijke situatie zitten. Ik hoop de aanval te helpen met doelpunten of assists, om zo de efficiëntie van het team te verbeteren. Ik voel me fysiek sterk, maar vooral de honger naar wedstrijden is groot."

Porokara is gewend om kleine ploegen hogerop te leiden. Bij Orebrö kwam hij eerst ook terecht bij een degradatieploeg, maar mede door zijn doelpunten eindigde de ploeg op de derde plaats. "Het is inderdaad vergelijkbaar. Alleen lijkt de opdracht nu iets moeilijker. Bij Orebrö waren de verwachtingen minder hoog gespannen dan bij Germinal Beerschot. Hier werd aan de competitie begonnen met meer ambitie, gezien de kwaliteit van de groep. Dat maakt volgens mij de opdracht er niet gemakkelijker op."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties