Lukaku en Boussoufa hebben "speciaal moment" op podium

Lukaku en Boussoufa hebben "speciaal moment" op podium
Foto: © SC

Mbark Boussoufa riep tijdens de uitreiking van de Gouden Schoen zijn ploegmaat Romelu Lukaku mee op het podium. “Dat is het mooiste wat ik voor hem kon doen”, aldus de 26-jarige Marokkaan.

Mbark Boussoufa en Romelu Lukaku waren de twee topfavorieten om de Gouden Schoen in ontvangst te nemen. De kleinste van de twee haalde het uiteindelijk met een voorsprong van bijna honderd punten.

Tijdens de uitreiking haalde Boussoufa de negen jaar jonger Lukaku mee op het podium. “We wisten dat een van ons de prijs zou winnen, maar we hadden op voorhand niet afgesproken”, verzekert de laureaat van de belangrijkste prijs in de Belgische voetbalwereld.

“Maar voor mezelf had ik al lang uitgemaakt dat ik iets moest doen voor Romelu. “Wat is het mooiste gebaar”, spookte door mijn hoofd. En dan heb ik hem maar mee op het podium geroepen. Dat is toch mooi, niet?”

“Het was een heel speciaal moment”, lacht Lukaku zijn parelwitte tanden bloot. “Leuk dat ik mee op het podium mocht staan. Vorig jaar was ik derde, nu tweede en volgend jaar …”

“Pure klasse van Mbark”, vindt manager Herman Van Holsbeeck over de actie van Boussoufa. “Wij hechten veel belang aan een goede ploeggeest en dit toont dat die bij Anderlecht zeker aanwezig is.”

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties