Boussoufa: "Kans wordt steeds groter dat ik blijf"

Boussoufa: "Kans wordt steeds groter dat ik blijf"
Foto: © SC

Mbark Boussoufa, the day after... De winnaar van de Gouden Schoen straalde nog steeds toen de pers het Constant Vanden Stock-stadion overrompelde. Met engelengeduld stond hij iedereen te woord.

Twaalf uur na het ontvangen van zijn tweede Gouden Schoen verscheen Boussoufa weer samen met maatje Romelu Lukaku op het toneel. Hij liet op dat moment nog steeds alles over zich heen komen. "Ik heb veel felicitiaties ontvangen en daarna heb ik beneden in de zaal nog wat rondgelopen. En natuurlijk heb ik heel veel foto's moeten laten nemen. Om 3u deze nacht lag ik in bed. En ja, ik heb goed geslapen, want ik was kapot na die vermoeiende dag."

"Er waren niet echt felicitaties die er bovenuit staken, want ze deden allemaal deugd", lachte de kleine koning van het Astridpark. "Het was wel speciaal toen Eric Gerets plots op het podium stond om de prijs uit te reiken. Dat had ik niet verwacht. Toen ik naar huis reed, kreeg ik mijn GSM terug in de auto. De berichten bleven maar binnenstromen. Jelle Van Damme? Da's waar ook, die heeft nog niets gestuurd. Misschien straks."

"Ingeving van het moment"

De twee superfavorieten zijn goede vrienden van elkaar. Voor Bous was het dan ook raar om te moeten strijden tegen Lukaku. "Het was heel vreemd om met Romelu om iets te concurreren. Ik weet wat het is om tweede te worden, want vorig jaar was ik ook de favoriet. Ik verloor echter niet van een ploegmaat. Daarom riep ik hem ook bij me op het podium. Een ingeving van het moment, maar hij verdiende het." 

Bij het Anderlecht-bestuur leeft het gevoel dat Boussoufa ook na dit seizoen wel eens zou kunnen blijven. "En dat gevoel mogen ze hebben. Er is tussen ons een band van respect. Ik heb een heel goede band met onze voorzitter ook. Misschien blijf ik wel voor de rest van mijn carrière hier. Hoe langer ik hier blijf, hoe groter die kans wordt. Ja, ik hoorde dat Degryse zei dat ik moest vertrekken voor ik gefrustreerd raakte. Ik begrijp dat eigenlijk niet goed. Ik ben hier nog altijd graag en Anderlecht is ambitieus genoeg voor mij."

In het rijtje der groten plaats voorzitter Roger Vanden Stock hem bijna op gelijke hoogte van Pär Zetterberg. "Waar ik mezelf zie? Ik ken mijn kwaliteiten en weet hoe ik mezelf zie en waar ik mezelf plaats. Maar dat ga ik niet aan de grote klok hangen. Ik bespreek dat wel met mijn naasten."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties