Thijs: "Nu Azofeifa weg is, mag ik weer vrijschoppen nemen"

Thijs: "Nu Azofeifa weg is, mag ik weer vrijschoppen nemen"
Foto: © SC

AA Gent diste gisteren een zwakke prestatie op tegen derdeklasser Woluwe. Enkel Bernd Thijs was enigzins op niveau en toonde zijn ploeg dan ook de weg met een schitterende vrije trap.

"We wisten dat zij heel gemotiveerd zouden zijn. Ze hadden al Zulte Waregem en Lokeren uitgeschakeld", vertelt Thijs in HLN. "Dit was voor hen de wedstrijd van het jaar. Wij hadden hier niets te winnen, we konden alleen maar verliezen op dit kleine veld. Het belangrijkste was om een goed resultaat neer te zetten. En dat is gebeurd."

Thijs borstelde een vrijschop met precisie in de winkelhaak. "Die ging inderdaad lekker binnen. Ik heb de laatste weken vaak op vrije trappen geoefend. Nu Randall (Azofeifa) niet meer bij ons speelt, kan ik die taak weer op mij nemen. Ik weet dat ik het kan. Dat heb ik in het verleden al genoeg bewezen. Alleen trof ik toen ook vaak de paal of de lat."

Door de own goal van Bryssinck in de slotseconden mag Gent op beide oren slapen. "Normaal mogen we dit inderdaad niet meer uit handen geven. Maar we moeten toch nog altijd respect tonen voor Woluwe. Ik denk trouwens dat het thuis een totaal andere wedstrijd wordt. Dan spelen we wel op een groot veld."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties