Pol Jonckheere neemt ontslag als voorzitter

Fabian Morren
| 46 reacties
Pol Jonckheere neemt ontslag als voorzitter
Foto: © SC

Pol Jonckheere is niet langer de voorzitter van Club Brugge. De preses stapt op en wordt opgevolgd door Bart Verhaege, die pas twee weken geleden gedelegeerd bestuurder werd bij blauw-zwart.

Jonckheere volgde in 2009 Michel D'Hooghe op als voorzitter van Club Brugge. "Pol Jonckheere, huidige voorzitter van de raad van bestuur van Club Brugge K.V., heeft vanavond beslist om zijn mandaat als voorzitter neer te leggen. De Raad van Bestuur heeft dit ontslag aanvaard. Op unaniem verzoek van de Raad van Bestuur heeft Bart Verhaeghe aanvaard om hem op te volgen als voorzitter van Club Brugge", meldt Club in een officiële mededeling.

"Het is de voorbije weken duidelijk geworden dat de functies van voorzitter en gedelegeerd bestuurder, zoals ze door Pol Jonckheere en mezelf werden ingevuld, teveel overlappen om een vlotte en efficiënte werking te garanderen voor de toekomst van Club Brugge", zo vertelt Bart Verhaege, de nieuwe voorzitter van Club Brugge.

Club herschikte deze winter grondig zijn structuur. Zo werd Bart Verhaege gedelegeerd bestuurder. De nieuwe sterke man van blauw-zwart nam de touwtjes meteen stevig in handen. Al snel werd duidelijk dat Jonckheere overbodig was geworden. De Raad van Bestuur koos unaniem de kant van Verhaege. De voorzitter heeft daar nu zijn conclusies uit getrokken.

"Ik heb het mandaat als voorzitter aanvaard maar mijn rol blijft zich beperken tot het bewaken van de nieuwe visie zonder zelf operationeel actief te zijn", zegt Verhaege. "Dat is de rol van het management en alle medewerkers in wie de voltallige Raad en ikzelf het volste vertrouwen hebben om Club Brugge opnieuw succesvol te maken."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties