Vanhaezebrouck: "Iedereen zei dat het strafschop was"

Steurbaut Kersten
| 33 reacties
Vanhaezebrouck: "Iedereen zei dat het strafschop was"
Foto: © SC

Hein Vanhaezebrouck zag woensdagavond twee slechte partijen: scheidsrechter Tim Pots en zijn eigen team. “We moeten uitpluizen wat er aan de hand is.”

De meest besproken fase van de wedstrijd was het handspel van Boris Pandza op een schot van Mario Carevic. Scheidsrechter Tim Pots weigerde om de bal op de stip te leggen.

Fluitje naar de mond

“Ik heb de fase zelf niet gezien”, geeft Vanhaezebrouck toe. “Maar iedereen in de kleedkamer zei dat het strafschop was. De scheidsrechter zou zelfs het fluitje naar zijn mond gebracht hebben. Waarom bedenkt hij zich dan nog?”

“In de eerste helft trekt hij ook een belachelijke gele kaart voor Belhocine na een zuivere tackle. Daardoor is hij zaterdag geschorst. Maar we moeten ook toegeven dat we zelf een slechte match speelden. Dit was onze minste prestatie van het seizoen.”

“Als je dan na de 1-0 nog je enige spits verliest, dan wordt het moeilijk. Dan moet je het stellen met jonge gasten en twee centrale verdedigers om vooraan wat meer punch te brengen. Dan voel je je onmachtig.”

En zo pakt KV Kortrijk buitenshuis opnieuw een nederlaag. “Vandaag verdienen we niets, maar meestal brengen we op verplaatsing toch een goede prestatie. Het is me wel een raadsel waarom het vandaag niet goed liep. Jongens die normaal alle kopduels winnen, verloren die vandaag van veel kleinere tegenstanders. We zullen moeten uitpluizen wat er aan de hand is.”

Puzzelen

“Maar het wordt volgende wedstrijd weer puzzelen. Ik moet drie spelers missen door schorsingen. Alle posities zullen wel ingevuld raken, maar de wisselmogelijkheden blijven heel beperkt. We zitten in de hoek waar de klappen vallen en dat zal waarschijnlijk zo zijn voor de rest van het seizoen.”

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties