Geraerts: "Er worden dingen gezocht bij Club"

Fabian Morren
| 46 reacties
Geraerts: "Er worden dingen gezocht bij Club"
Foto: © SC

Karel Geraerts trekt zondag met Club Brugge naar Racing Genk. Alweer een belangrijke wedstrijd voor blauw-zwart. Toch heeft de middenvelder vertrouwen in een goede afloop. "Omdat we het de laatste jaren altijd goed gedaan hebben op Genk", zegt hij.

"We zijn aan mekaar gewaagd", weet Geraerts in Het Belang van Limburg. "De kwaliteit is er in Brugge, alleen komt het er niet altijd uit, of toch niet vaak genoeg. Vooral begin dit seizoen maakten we het niet af, ook al speelden we goed."

De laatste weken gaat het beter met Club. "Bij vele jongens is hun frank gevallen, ze beseffen dat ze efficiënter moeten voetballen om resultaten te kunnen neerzetten", vertelt Geraerts. "De match tegen Germinal Beerschot was een mooi voorbeeld, het spel was lang niet goed, maar we wonnen wel en hielden de boel dicht. In oktober of november hadden we die match nooit kunnen winnen."

Geraerts vindt de rol van de pers irritant. Die belicht volgens hem te veel het negatieve. "We pakten de jongste wedstrijden 18 op 21, dat is niet slecht, maar toch wordt gefocust op randzaken. Neem nu het akkefietje tussen Simaeys en Perisic, zoiets gebeurt bij elke ploeg, gewoon belachelijk", zegt de middenvelder.

"Ook over de positie van Stijnen in doel is er wat stemmingmakerij. Er worden dingen gezocht. Daarom is het belangrijk dat wij als spelers ons daar niks van aantrekken, anders worden we afgeleid."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties