Ook Martijn Monteyne op weg naar Roda JC

Jelle Vereecke
| 30 reacties
Ook Martijn Monteyne op weg naar Roda JC
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Nadat eerder bekend raakte dat Davy De Beule (Kortrijk) na dit seizoen transfervrij naar Roda JC trekt, lijkt nu ook Martijn Monteyne op weg naar Kerkrade.

De rechtsback van Germinal Beerschot zat zaterdag niet in de wedstrijdkern tegen Lierse. De reden blijkt de interesse van het Nederlandse Roda JC te zijn. Monteyne is na dit seizoen einde contract, maar een meerjarig contract ligt op hem te wachten in Nederland. De verdediger zal zo herenigd worden met Harm Van Veldhoven, die hem als coach van GBA in 2007 bij Roeselare weghaalde. Monteyne speelde sindsdien 125 wedstrijden op het Kiel.

Na Davy De Beule is Martijn Monteyne dus de tweede speler uit de Jupiler Pro League die einde contract vertrekt naar Roda JC. De club heeft ondertussen al een rijke Belgische traditie. Jos Daerden was midden jaren '80 de eerste die de overstap maakte, sindsdien speelden er al meer dan dertig Belgen. Dankzij doorverkoop leverden de Belgen Roda liefst 15,5 miljoen euro op, weet HLN. Bob Peeters was de duurste, hij vertrok voor 6,3 miljoen euro naar Vitesse.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties