Bölöni: "Een Mbokani in topvorm kan bij elke ploeg uitblinken"

Jelle Vereecke
| 9 reacties
Bölöni: "Een Mbokani in topvorm kan bij elke ploeg uitblinken"
Foto: © SC

Volg Standard nu via WhatsApp!

Laszlo Bölöni spreekt in Sport/Voetbalmagazine vrijuit over zijn ex-club Standard.

"Ik heb veel goede herinneringen aan Standard overgehouden. Standard is een zeer goede club met een voorzitter die opvallend veel van voetbal weet", verwijst Bölöni naar Luciano D'Onofrio. "Bij het begin van mijn tweede seizoen bij Standard is er veel veranderd. Ik beschikte eigenlijk slechts over tien spelers een basisplaats waardig. In een jaar tijd schoot er van mijn groep niet veel meer over."

Toen dan ook nog eens blessuregolf de kop op stak, bleven maar enkele van die basisspelers over. "Dat voelt elke ploeg. Zelfs Barcelona. En voor alle duidelijkheid: wij waren Barcelona niet", aldus de Roemeen in S/VM. Bölöni vond Mangala de enige waardige versterking. "Eliaquim wordt ongetwijfeld een grote speler. Net dat is het probleem, hij is het nog niet. Hij heeft tijd nodig."

"De andere nieuwkomers waren simpelweg niet goed genoeg voor Standard", vervolgt de huidige coach van RC Lens. Olivier Dacourt was één van die transfers. "Toen hij zijn contract ondertekende, wist ik meteen dat zijn transfer een vergissing was. Na anderhalve maand kwam meneer Dacourt vertellen hoe Standard moest spelen. Hij had zijn voetbalschoenen al veel vroeger aan de haak moeten hangen."

Bölöni is verbaasd dat voormalige Standardspelers het moeilijk hebben in het buitenland. Onder andere Dieumerci Mbokani had serieuze problemen in Frankrijk. "Wat er allemaal gebeurd is met Mbokani bij Monaco verbaast mij. Een Mbokani in topvorm kan bij elke ploeg uitblinken", aldus Bölöni.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties