De Boeck 15 jaar persona non grata op het Kiel

Steurbaut Kersten
| 80 reacties
De Boeck 15 jaar persona non grata op het Kiel
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Glen De Boeck zullen we de komende vijftien jaar niet meer terug zien op het Kiel. Dat heeft erevoorzitter Jos Verhaegen bepaald in een overeenkomst bij de aandelenoverdracht.

Het heeft nooit geboterd tussen Verhaegen en De Boeck. Al van voor de competitiestart lagen de twee met elkaar in de clinch. Na zijn ontslag haalde De Boeck zwaar uit naar Verhaegen: “Ik ben door hem weggepest. Van in het begin heeft hij gelogen.”

Verhaegen slaat nu hard terug. Woensdag verkocht hij samen met René Snelders zijn aandelen binnen Germinal Beerschot. Hij kreeg van Patrick Vanoppen 550.000 euro minder dan verhoopt, maar liet wel twee clausules opnemen in de overeenkomst.

Herman Kesters moest opstappen als voorzitter en gedelegeerd bestuurder. En Glen De Boeck mag de komende vijftien jaar geen functie bekleden binnen de club.

“Ronduit zielig”, reageert De Boeck in HNB. “Hij stelt zijn eigen ego boven het clubbelang. Zelfs nu hij weggaat, wil hij bepalen wie wel of geen trainer mag worden. Ik vind het veel erger voor Herman Kesters, een man die zich met hart en ziel heeft ingezet voor de club in de periode dat ik er trainer was. Dit is een afrekening.”

Kesters blijft voorlopig nog wel aandeelhouder binnen de club.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties