Vanavond duels van groot belang

Fabian Morren
| 20 reacties
Vanavond duels van groot belang
Foto: © SC

Vanavond zijn er zes wedstrijden in de Jupiler Pro League. Drie wedstrijden zijn van groot belang voor de teams in kwestie: Charleroi-STVV en RC Genk-KV Mechelen en Club Brugge-Lokeren. Dat zijn duels tussen ploegen die strijden tegen de degradatie en ploegen die strijden voor play-off 1.

Racing Genk-Mechelen

Vanavond krijgt RC Genk KV Mechelen over de vloer. Het is ongetwijfeld één van de topwedstrijden van deze speeldag. Genk heeft de punten nodig in de strijd voor de titel, terwijl Mechelen de drie punten kan gebruiken in de race om play-off 1. De Limburgers zijn al zeker van een plaats bij de eerste zes, daarnaast zijn ze nog steeds in de running voor het kampioenschap. Mechelen heeft de punten broodnodig, want als ze verliezen en Standard wint dan verliest de club haar 6de plaats. Voor beide teams hangt er veel af van deze wedstrijd. Het is nog maar de vraag of Mechelen het verlies in de streekderby tegen Lierse al heeft verwerkt?

Germinal Beerschot-Kortrijk

Germinal Beerschot bekampt vanavond Kortrijk. De Ratten hebben de drie punten nodig om uit de degradatiezorgen te komen. Voor Kortrijk is het een match met weinig belang. De kans is klein dat ze zich plaatsen voor play-off 1. De Kerels staan op 6 punten van Mechelen.

Zulte Waregem-Lierse

Lierse won dinsdag haar inhaalwedstrijd thuis tegen Mechelen. Vol vertrouwen zakt de club nu af naar Waregem. Lierse kan een goede zaak doen in de degradatiestrijd als ze de drie punten mee naar huis nemen. Voor Zulte Waregem is een plaats voorzien in play-off 2. Met een achterstand van 9 punten lijkt het haast onmogelijk om in de top-6 te eindigen.

Charleroi-STVV

De Limburgers trekken vanavond naar Mambourg voor een degradatieduel. STVV heeft alles in eigen handen. Als zij zulke wedstrijden winnen, dan blijven ze in eerste klasse. Indien ze verliezen van Charleroi, moeten de Kanaries hopen dat de ploegen onder hun ook punten laten liggen. Charleroi is een te duchte tegenstander, de Karolo's hebben sinds de 24ste speeldag op Lierse niet meer verloren. Tijdens de winterperiode werden tal van spelers binnengehaald om de degradatie te ontlopen. Vooral de Israëlische aanvaller Biton moet zijn ploeg voorbij STVV loodsen. Biton scoorde al 2 keer in 4 wedstrijden.

Eupen-Cercle Brugge

Eupen ontvangt in eigen huis Cercle Brugge. Het zal geen makkelijke wedstrijd worden voor de Duitstaligen. Cercle presteert dit seizoen goed en staat op een 8ste plaats met play-off 1 in het vizier. Als de Bruggelingen winnen, blijft de ploeg in het spoor van Mechelen en Standard. Eupen kan bij winst Lierse en Charleroi achter zich houden.

Club Brugge-Lokeren

Dit onderling duel heeft als inzet plaats nummer 4. Als Club Brugge wint vergroot het haar voorsprong op Lokeren met 5 punten. Daarnaast komt het in de buurt van AA Gent voor plaats 3. De strijd met Gent is leuk voor de supporters, zeker nadat Gent vorige jaar vice-kampioen is geworden. Voor Lokeren hangt er meer van de wedstrijd af. Bij winst klimt het over Club en verstevigen de Oost-Vlamingen hun plaats in de top-6, maar bij verlies kan Mechelen op gelijke hoogte komen.

Kortom, het beloven spannende wedstrijden te worden in de laatste eindsprint voor play-off 1 en 2. Charleroi zal alles uit de kast moeten halen om de degradatie te vermijden. Ploegen als STVV, Germinal Beerschot hebben alles zelf in eigen handen.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties