Louwagie: "Belangrijk om regelmatig andere spelers te kopen"

Louwagie: "Belangrijk om regelmatig andere spelers te kopen"
Foto: © SC

AA Gent speelt een tweede knap seizoen op rij. Louwagie probeert dan ook verzadiging in zijn ploeg tegen te gaan door regelmatig nieuwe spelers te kopen.

"Ik heb schrik dat, als de ploeg lang dezelfde blijft, er verzadiging zal ontstaan", aldus Michel Louwagie. "Eén derde tot de helft van de spelersgroep is vernieuwd. Dat is de sleutel van het succes. Arzo, Jorgensen, 'le Petit Pelé' en Ba zorgen voor nieuwe jus. En in het begin van het seizoen haalden we ook al onder meer Soumahoro en Arbitman."

De algemeen manager van AA Gent verliest natuurlijk de financiële kant niet uit het oog. "De heel goeie spelers zijn bij ons op doortocht en trekken naar hoger aangeschreven ploegen. We zijn verplicht om sommige te verkopen."

"Als we een bankrekening zoals Anderlecht of Club Brugge hebben, dan is Gent een topclub", vervolgt Louwagie. "Ach het speelt eigenlijk geen rol of iemand ons subtopper of topclub noemt. Wij willen elk jaar zo hoog mogelijk eindigen. Dat we opnieuw de play-offs halen bewijst hoe stabiel deze club is."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties