Interview Peter Van der Heyden: “Tegen een balleke leren stampen in den hof”

Yves Brokken
| 4 reacties
Peter Van der Heyden: “Tegen een balleke leren stampen in den hof”
Foto: © SC

Peter Van der Heyden had zich wellicht meer voorgesteld van zijn terugkeer bij Club Brugge. De Aalstenaar kende vijf succesvolle jaren in Jan Breydel, voetbalde vijf jaar in Duitsland en is nu onverwacht in een puinhoop genaamd Club Brugge terechtgekomen. Deel één.

“Ik kom wel uit een sportieve familie, ja”, vertelt Peter Van der Heyden in een openhartig gesprek met Voetballkrant.com. “Mijn vader voetbalde ook, hij geraakte ergens tot bij de reserven van het toenmalige Beerschot. En ook zijn broer voetbalde, maar prestaties met aanzien op nationaal niveau hebben ze nu ook weer niet gehaald." (grinnikt)

Centrale middenvelder

“Ik ben zelf beginnen voetballen in den hof, zoals ze dat zeggen. Tegen een balleke stampen, hé! Ik heb mij dan snel een clubje gezocht en deed het daar blijkbaar niet onaardig. Ik speelde in die beginjaren ook centraal op het middenveld en maakte toch redelijk wat doelpunten. Ik was iemand die graag de bal had en wel eens dribbelde. Ik vond het ook fijn om iets te forceren met een mooie pass of om via mijn inzicht iets te veranderen.”

“Het besef om profvoetballer te worden kwam pas op mijn vijftiende of zestiende”, vervolgt de linksachter. “Ik was niet iemand die als kleine gast truitjes droeg van een bepaalde ploeg of een bepaalde speler. Pas toen ik bij de eerste ploeg van Denderleeuw geraakte, is de déclic er gekomen. Ik speelde er eerst bij de juniors, maar mocht al snel meetrainen en wedstrijden spelen met de grote jongens.”

Fantastisch leuk

“Wat mij vooral bijblijft van die periode zijn de vele weekenden dat ik op zaterdag met de reserven shotte en daags nadien mee mocht om op de bank te zitten bij de wedstrijd van het eerste elftal. Dat was een fantastisch leuke periode, want als jonge snaak voelde ik dat het steeds beter ging als voetballer. We waren ook al snel gepromoveerd naar tweede klasse en dat mo.”

“Op mijn 22ste kwam Eendracht Aalst, een nieuwe stap vooruit want Aalst speelde toen nog in eerste klasse. Ik was er meteen onder de indruk van de trainingsmodaliteiten. Dat Aalst me opmerkte kwam ook weer deels door mijn doelpunten denk ik, want bij Denderleeuw speelde ik nog als linksmidden. En we hadden ook een paar goeie prestaties neergezet in de beker tegen eersteklassers.”

Den Iendracht

“Met zaken rond het voetbal was ik eigenlijk heel weinig bezig. Voor mij was Aalst op dat moment een logische volgende stap, want ik woonde toch in de buurt. Van een aanpassing kan ik dan ook niet spreken. Ik deed er gewoon mijn ding, net zoals dat voorheen het geval was. Ik had in die periode ontzettend veel plezier. Alles liep ook van een leien dakje bij den Iendracht.”

Morgen heeft Van der Heyden het over zijn titels met Club Brugge, het gepintelier van die tijd en de nieuwe ervaringen die hij wilde opdoen.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties