Vijf jaar geleden was ik niet in staat om Gent te trainen"

Fabian Morren
| 8 reacties
Vijf jaar geleden was ik niet in staat om Gent te trainen"
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Francky Dury doet het in zijn eerste seizoen met AA Gent prima. Na jaren Zulte Waregem stapte hij afgelopen zomer over naar het Ottenstadion. Had hij niet wat sneller voor een topclub kunnen kiezen?

"Nee. Vijf jaar geleden was ik niet in staat geweest om AA Gent te trainen", is Dury eerlijk in Sport/Voetbalmagazine. "Ik ben geen topvoetballer geweest. Daardoor was het wel goed om wat eersteklasse-ervaring op te doen. Ik ben nu geduldiger en flexibeler, creatiever in het omgaan met problemen. Als jongere coach ben je ongeduldig. Ik voel het beter aan."

"Vroeger, als een training slecht liep, kon ik me daarin opjagen. Sommige oefeningen kon ik goed uitvoeren met de spelers van Zulte Waregem, maar niet met deze spelers. Dan zoek ik andere oefeningen die hetzelfde doel hebben maar die hen wel liggen."

Aan ambitie is er alvast geen gebrek bij Dury. "Met Zulte Waregem, dat evolueerde van het vijftiende naar het elfde budget over vijf jaar, een zesde plaats halen, was een geweldige prestatie. Nu gaan we met Gent met het vijfde budget opnieuw voor de tweede plaats. Op dit moment zijn Genk, Standard en Club onze concurrenten. Anderlecht is buiten categorie."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties