Interview Peter Van der Heyden: “Niemand maakte zich druk om al dat gepintelier”

Yves Brokken
| 16 reacties
Peter Van der Heyden: “Niemand maakte zich druk om al dat gepintelier”
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Peter Van der Heyden had zich wellicht meer voorgesteld van zijn terugkeer bij Club Brugge. De Aalstenaar kende vijf succesvolle jaren in Jan Breydel, voetbalde vijf jaar in Duitsland en is nu in een puinhoop terechtgekomen. Deel twee.

“Mijn avonturen bij Eendracht Aalst waren van korte duur, al heb ik me er ook snel kunnen manifesteren”, aldus Van der Heyden. “Ik beleefde twee mooie jaren in het Pierre Cornelisstadion, maar tegen Club Brugge kon ik geen nee zeggen. Je moet weten, in eerste klasse staan de topploegen in de kijker. Ook als speler volgde je toen vooral de verrichtingen van de drie grote clubs: Anderlecht, Standard en Club Brugge.”

Euforie

“Als er dan één van die teams aan je deur staat, dan kan je gewoon niet twijfelen. Ja, op dat moment was dat echt euforie natuurlijk! Ik was bijzonder fier, maar trok wel zonder enige druk naar Brugge. Ik wilde er aanvankelijk mijn ding doen zoals ik dat ook bij Denderleeuw en Aalst had gedaan. Maar in Brugge leerde ik snel de echte wereld van het profvoetbal kennen. Bepaalde zaken konden wel, maar andere dingen konden niet door de beugel.”

Van een aanpassing was er nochtans weinig sprake. Van der Heyden, die gehaald was om Vital Borkelmans op te volgen op de linksachterplaats, kwam meteen in de ploeg en zou nooit meer naar de bank verdwijnen. “Dat is eigenlijk een opmerkelijk fenomeen in mijn loopbaan”, stelt de speler zelf. "Vanaf mijn debuut bij Denderleeuw, ben ik nergens nog op de bank verzeild geraakt, ook niet bij Club.”

Titels en bekers

“Ik heb er drie jaar op moeten wachten, maar dan volgde na twee tweede plaatsen in de competitie toch een eerste landstitel. Het seizoen ervoor, en ook dat erna, wonnen we bovendien de Belgische beker, ook heel fraai. En mijn laatste seizoen in Brugge leverde nog een tweede kampioenstitel op. Ik kan dus zeker niet klagen, ook omdat ik Champions League kunnen spelen heb. Dat was een geweldige ervaring.”

“We hebben in die tijd ook veel feestjes gehad”, lacht Van der Heyden. “We gingen toen veel op stap in Brugge en Gent, met alles erop en eraan. Daar kwam veel volk naartoe, er was altijd een schitterende ambiance en veel gepintelier. Maar pas op, we kenden onze maat wel, al zijn de tijden nu veranderd. Als je nu één pintje drinkt, ben je zogezegd al onprofessioneel bezig. In die tijd trok niemand zich daar iets van aan.”

Horizon

“Maar na vijf seizoenen had ik het toch wel gehad met Club Brugge. Ik wilde wel eens proeven van het buitenland, eens weten wat het is om ergens buiten de landsgrenzen te voetballen, en ook te leven. Ik had er nood aan om mijn horizon te verruimen, ook omdat de onderhandelingen over een nieuwe verbintenis maar bleven aanslepen. Desondanks ben ik wel zonder problemen en met een goed en gerust gevoel uit Brugge vertrokken.”

Morgen vertelt Van der Heyden over zijn unieke avonturen in de Bundesliga, zijn kippenvelmomenten en de vrouwen die niet mee mochten.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties