Matchwinnaar Owusu: "Trainer zei dat ik zou scoren"

Matchwinnaar Owusu: "Trainer zei dat ik zou scoren"
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Cercle Brugge heeft zich voor de derde keer op rij geplaatst voor de halve finales van de Beker van België. William Owusu bezorgde groen-zwart het belangrijke doelpunt op verplaatsing. “De trainer had me gezegd dat ik zou scoren.”

De Ghanese spits van Cercle Brugge staat niet bekend om zijn koelbloedigheid voor doel, maar op het Kiel bezorgde hij zijn team toch een heel belangrijk doelpunt, waarbij Thomas Kaminski niet vrijuit ging.

“Hij had dan ook niet veel tijd om te reageren”, zegt Owusu over zijn doelpunt. “Ik zag hem staan en probeerde meteen te schieten. Of ik nu de held ben? Tja, er komt eerst nog een halve finale aan. We zijn er nog niet.”

“Ik ben wel heel blij dat ik nog eens een doelpuntje kan meepikken. Het klopt dat ik nog niet veel kon scoren en dat ik soms te makkelijk kansen laat liggen. Op training gaan ze nochtans vlotjes binnen, maar dan heb je natuurlijk ook veel meer tijd. Door de druk tijdens de wedstrijd? Ik denk het niet, misschien denk ik iets te lang na over mijn controle.”

Kan dit doelpunt Owusu op weg zetten naar betere prestaties? “Het geeft me wel veel hoop voor de toekomst. De trainer heeft alvast vertrouwen in mij. Hij zei voor de wedstrijd nog dat ik vandaag zou scoren.”

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties