"Het signaal van de supporters is aangekomen"

Steurbaut Kersten
| 18 reacties
"Het signaal van de supporters is aangekomen"
Foto: © SC

U kon er dit weekend niet naast kijken, de witte zakdoekjes in de tribunes. De supporters in eerste en tweede klasse uitten massaal hun protest over de op til staande competetitiehervormingen in de Belgische competitie.

Zowel op Mechelen, Cercle Brugge, Sint-Truiden, Kortrijk, Lierse als Standard kleurden de tribunes wit in de zeventiende minuut. Ook Charleroi-voorzitter Abbas Bayat zwaaide duchtig mee met zijn witte zakdoek. "We zijn heel blij dat de actie zo goed is opgevolgd. Zowel in eerste als in tweede klasse", zegt een tevreden Erik Reynaerts van de Nationale Supportersfederatie aan Voetbalkrant.com.

Alleen op Anderlecht - Racing Genk bleef het aantal witte zakdoekjes beperkt."Je mag niet vergeten dat het hier om ploegen gaat die altijd in play-off 1 moeten zitten, maar ook bij hen is een meerderheid tegen de play-offs. Ik betreur het wel dat tijdens deze wedstrijd enkele spandoeken in beslag zijn genomen." De supporters van AA Gent pakten dan weer uit met een spandoek "Play-offs = de max".

Hoe moet het nu verder? "Wij hebben deze actie alleen maar op touw gezet om een signaal te geven en om aan te tonen dat we een waardige gesprekspartner zijn. En dat is duidelijk goed aangekomen. Eddy Janssens (voorzitter Supportersfederatie voor Profclubs, nvdr.) kreeg al een telefoontje dat de Pro League deze week met ons wil samen zitten. Voor één keer wordt er dus wel naar ons geluisterd."

"Wij beseffen ook wel dat we niet in een paar dagen veranderingen kunnen teweeg brengen en willen ook kijken naar de lopende zaken voor de toekomst. Hoe zit het met de toekomst van het Belgische profvoetbal? Het eigenbelang moet opzij gezet worden. En die degradatieregeling moet absoluut weg."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties