Update: Anderlecht: "Transfer is nog niet rond"

Jelle Vereecke
| 60 reacties
Update: Anderlecht: "Transfer is nog niet rond"
Foto: © SC

Het lijkt dan toch zo ver gekomen: Mbark Boussoufa verlaat het Astridpark. De kleine prins is gezwicht voor de roebels van Terek Grozny, nu Anderlecht nog.

Mbark Boussoufa trok zaterdag naar Tsjetsjenië om er zijn contract te bespreken, en met succes. De Marokkaan trof een overeenkomst met Terek Grozny. De Russische eersteklasser, met als trainer Ruud Gullit, biedt 'Bous' een jaarloon van om en bij 3 miljoen euro netto. Het zou gaan om een contract van drie jaar, met een optie op een vierde.

"Ik heb de mensen van de club nog niet ontmoet", zei Herman Van Holsbeeck zaterdag aan Het Nieuwsblad. "Het contact verliep telefonisch en via makelaars. Op dit moment is er niets concreets. Maar als ze straks bellen, kan het binnen een uur rond zijn."

"Alleen als de Russen een werkelijk waanzinnig bedrag op tafel leggen, kan het nu tot een transfer komen", aldus Van Holsbeeck. "Uiteraard zou het niet plezant zijn, maar zeker bij een speler die nog maar één jaar onder contract ligt, moet je bereid zijn het sentiment opzij te schuiven."

Het lijkt er dus op dat Anderlecht vandaag telefoon uit Tsjetsjenië mag verwachten. Het waanzinnig bedrag waar Van Holsbeeck op doelt zal waarschijnlijk zo'n 12 miljoen euro bedragen. Vlak voor de play-offs is het natuurlijk niet evident om je sterkhouder zomaar te laten vertrekken. Het verlies van de spelmaker van Anderlecht zou de titelstrijd wel eens heel spannend maken.

Update: Anderlecht stuurde maandagmorgen een perscommuniqué rond: "De transfer van Mbark Boussoufa is nog niet afgerond. De drie partijen hebben vooralsnog geen akkoord bereikt. Royal Sporting Club Anderlecht zal de eventuele overgang ten gepaste tijde communiceren."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties