Wauters: "Kan toch niet dat staat vervalsing meesponsort?"

Jelle Vereecke
| 26 reacties
Wauters: "Kan toch niet dat staat vervalsing meesponsort?"
Foto: © SC

Eddy Wauters (Antwerp) is duidelijk één van de felste tegenstanders van de competitiehervorming. Hij wil desnoods zelfs naar de rechtbank stappen.

Volgens de nieuwe degradatieregel worden de dalers in eerste klasse bepaald op basis van de laatste drie seizoenen. Ploegen die promoveren uit tweede klasse zullen zich daardoor nog moeilijker in eerste kunnen handhaven. "Ik begrijp niet dat de Pro League het heeft aangedurfd zelfs maar met zo'n voorstel te komen, laat staan dat het ook nog aanvaard is", zegt Antwerp-voorzitter Eddy Wauters in Gazet Van Antwerpen.

"Die regel is idioot en niet wettig", gaat Wauters verder. "En daar gaan wij wat aan doen. Niet met rekenmachines of zakdoeken, maar wel door bijvoorbeeld naar de Raad voor Mededinging te stappen." Ondertussen hebben de tweedeklassers gezamenlijk Walter Van Steenbrugge onder de arm genomen om naar die Raad te stappen als de competitiehervorming goedgekeurd wordt.

"De G4 wil geld gebruiken van Belgacom om de andere eersteklassers tevreden te stellen, maar dat geld van Belgacom is van iedereen hé", aldus Wauters. "Daarom zullen wij met Belgacom gaan praten en met de Minister van Overheidsbedrijven. Het kan toch niet dat de staat vervalsing meesponsort?"

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties